התזונה בהריון חשובה לקיומו של הריון תקין ולבריאות האם והתינוק. לאם התזונה הנכונה נותנת המון כח, מונעת רעלת או סוכרת הריון, מונעת סיבוכים בהריון ובלידה, מונעת לחץ דם גבוה, בעיות עיכול, מפחיתה צרבות, הקאות ובחילות.
התזונה הנכונה בהריון עוזרת להתפתחות התינוק. כל מה שהאם אוכלת עובר לתינוק דרך השליה, כך שחשוב איזה מזון היא מכניסה לגוף.
התזונה הנכונה חשובה להתפתחות המח של התינוק, להבשלת מערכת העיכול, הבשלת מערכת החיסון ויצירת מערכת חיסון חזקה המונעת מחלות לאחר הלידה ובהמשך החיים ועוד.
לפי מחקרים מה שהאם תאכל במהלך ההיריון ישפיע על בריאות הילד במהלך חייו ויקבע מאיזה מחלות הוא יסבול.
קצת על ההריונות שלי:
בהריון הראשון שלי אומנם עליתי 25 ק"ג היות והייתי במשקל יחסית נמוך לפני ההריון אז הרופא ביקש שאעלה לפחות 12 ק"ג כדי שהתינוק לא יפגע.
אכלתי אוכל מזין בשביל התינוק והרגשתי יחסית טוב, לא היו הרבה רגעים של חולשה
כמעט ולא היו לי בחילות ,הקאות וצרבות, או חשקים בלתי נשלטים למתוק ובצקים.
הבדיקות של ההיריון היו די טובות והלידות היו יחסית קלות, ללא סיבוכים.
בשתי הלידות עברתי לידה טבעית ללא אפידורל.
לידה ראשונה ערכה 6 שעות עם כאבים חזקים אך לא נשברתי ולא לקחתי אפידורל, לכן גם ילדתי מהר. נולדה לי תינוקת בריאה בשם ליאור.
הלידה השנייה ערכה שעתיים, לא היו כמעט כאבים, סיבוכים או בעיות ,כך נולדה שי לי הקטנה שלי.
הבנות שלי אוכלות מזון בריא ומתפתחות בקצב יחסית מהיר.
התזונה הנכונה אצל ילדים ותינוקות חשובה ואף קריטית להתפתחות, לגדילה שלהם ולמניעת מחלות בעתיד.
התזונה הנכונה מחזקת את האם והתינוק, עוזרת לאם להשתקם אחרי לידה ולעבור את ההיריון והלידה בקלות יותר.
כמה נדרש לעלות בהריון?
לפני ההיריון אנו עושות הכל בשביל לרזות ולשמור על המשקל שלנו בקנאות כדי שלא נשמין.
ואז מגיע ההיריון.
בהריון אנחנו חייבות לעלות במשקל ותמיד עולה לנו המחשבה "אני צריכה לאכול בשביל שניים".
הריון לא מהווה לגיטימציה לאכול בשביל שניים - העובר שוקל בין 3-5 ק"ג, השליה 2 ק"ג, ורקמות כמו רחם, שדיים, דם ונוזלים שוקל בסוף ההיריון 4 ק"ג.
סה"כ 9 ק"ג.
כמה באמת נדרש לעלות במשקל בהיריון?
תלוי כמה שקלת לפני ההיריון ובגובה שלך.
עושים חישוב של ה-BMI.
למשל: אישה בגובה 1.60 ששקלה לפני ההיריון 70 ק"ג, ה-BMI יחושב כך:
הכפלת הגובה בעצמו = 2.56 ואח"כ חילוק 70 ק"ג ב2.56.
המספר שהתקבל הוא 27.
זהו ה- BMI - "אינדקס מסת גוף".
בדקו איפה את נמצאת בטבלה:
עודף משקל בהריון גורם להוצאת ורידים ברגליים, צרבות, עייפות, קוצר נשימה, שפשפות, כאבי גב, כאבי מפרקים, יש סיכון לסוכרת הריון ולרעלת הריון.
עודף משקל גם יכול לגרום לתינוק גדול מדי, דבר העלול לגרום להארכת השלב השני של הלידה או לניתוח קיסרי וההחלמה מניתוח קיסרי היא קשה יותר.
ההמלצה היא לעלות בהריון בצורה הדרגתית:
בשליש הראשון 0.5 ק"ג עד 2 ק"ג
בשליש השני והשלישי לנשים במשקל תקין -350 -500 גרם בשבוע ונשים בעודף משקל 230-330 גרם בשבוע.
אז מה מומלץ לעשות ולא לעשות בהריון:
- לאכול מאכלים עשירים בברזל כמו בשר בקר ,כבד עוף ,קטניות ,סלק או לקחת תוסף ברזל לחיזוק.
-לשתות לפחות 2 ליטר מים ביום. 2. לשתות הרבה מים
3. לאכול ארוחות מסודרות ומאוזנות המכילות סיבים, פחמימות מורכבות כמו קינואה, אורז מלא, בטטה, קטניות כמו אפונה, עדשים, גרגרי חומוס, שעועית, חלבונים מהחי- עוף, בשר, דגים, ביצים, חלבון מהצומח- קטניות, טופו, שומנים טובים בלתי רוויים כמו שמן זית, שקדים ואגוזים לא קלויים, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת וירקות.
- 4. להימנע כמה שאפשר מקפאין
אפשר עד 3 כוסות נס קפה ביום או כוס קפה שחור 1 או הפוך 1 ביום.
קפאין הוא חומר מעורר שמעלה דופק ועובר דרך השליה לתינוק.
5. לא לשתות אלכוהול או לעשן.
6. לא לאכול דגים נאים, סושי, ביצים לא מבושלות, חומרים משמרים, נקניקים. - לא לאכול סוכר ופחמימות ריקות כמו- ממתקים, בצקים, עוגות עוגיות ,ג'אנק פוד ועוד, המזיקות לתינוק וגורמות לסוכרת הריון.
8. מומלץ לצמצם כמה שאפשר במלח כדי לא לעלות את לחץ הדם. - לא לעשות דיאטות קיצוניות.
- לעלות בקצב איטי והדרגתי במשקל.
אז אם מתחשק לכן לשמור על הבריאות שלכן ושל העובר שלכן בהריון, למנוע את כל מחלות וסיבוכי ההריון ולעלות במשקל בצורה הדרגתית ומאוזנת אשמח לעזור.
איך זה מתבצע:
אבחון ותשאול תזונתי מקיף על המצב התזונתי והבריאותי, ואופי האימונים.
רק לאחר איסוף מידע אישי על מצבו הבריאותי של המטופל, הרגלי התזונה שלו ואופי האימונים ,אפשר לבנות תכנית תזונתית אישית התפורה למידותיו, אשר תהווה את השלב הראשוני לטיפול בירידה במשקל.
בדיקת קצב חילוף החומרים ע"י תשאול אכילה ומכשיר מותאם.
נועד לבדוק: רגישויות למזון, בעיות עיכול, אי ספיגת מזונות מסוימים וחסרים תזונתיים.
מדידות -
משקל, גובה, אחוזי שומן, אחוזי מים, מסת שריר,מסת עצם, שומן בטני.
בדיקות דם -
התאמת התפריט התזונתי לבדיקות הדם של המטופל. הבדיקות נועדו לעקוב אחר המצב הבריאותי של המטופל, למצוא חסרים תזונתיים או חוסר איזון בריאותי ולתקנם באמצעות תפריט שיסייע לטיפול בהרזיה בריאה.
בדיקת סדר היום -
איפה המטופל נמצא יותר - בבית או בחוץ? האם הוא מרבה בטיסות? האם סדר היום שלו עמוס והוא לא מוצא את הזמן לארגן ארוחות מסודרות? באיזה שעות הוא אוכל? התפריט מותאם לסדר היום של המטופל ונותן פתרון יצירתי לכל המקרים הנ"ל כדי לעזור למטופל להצליח להתמיד ולהתגבר על שינוי השגרה. על מנת לצלוח את הטיפול בהרזיה, ישנה חשיבות רבה לבדיקת סדר היום והתאמת השינוי התזונתי אליו.
העדפות מזון אישיות -
התפריט ייבנה בהתאם למאכלים שהמטופל אוהב, במסגרת מבחר מאכלים בריאים שיימצאו מתאימים למצב הבריאותי שלו על מנת להפוך את התהליך למהנה, קל ופשוט ככל הניתן וכדי לא לגרום לו להישבר.
בניית תפריט המותאם אישית לצרכי מטופל וכולל:
- הוצאת המזונות שמחלישים את קצב חילוף החומרים, ממכרים וגורמים לתשוקה למתוקים ובצקים.
- הוספת מזונות שמזרזים את קצב חילוף החומרים,שורפים שומן ומנקים את הגוף מרעלים.
- הוספת מזונות שמעלים את רמות האנרגיה ומצב הרוח.
- מזונות משביעים ומגוונים.
- ליווי, מעקב ותמיכה צמודים-
נקבעות פגישות לפי הצורך, יש ליווי יומיומי בווטס אפ ושיחות מוטיבציה בטלפון.
תנו לתמונות לדבר בעד עצמן
עדויות מלקוחות
ממליצים