ספורטאים? הכירו את תוספי המזון המומלצים לשיפור הביצועים שלכם וההתאוששות אחר פעילות גופנית עצימה.
כאשר תזונת ספורט מאוזנת ומותאמת לצרכיו של הספורטאי, לא בטוח שיצטרך תוספים.
גם תוספי מזון צריכים להיות מותאמים אישית לצרכי הספורטאי ,למטרות המדויקות שלו, ולמצבו הבריאותי.
תוספי מזון מומלצים:
BCAA
לפי מחקרים, נטילת BCAA באבקה או בכדורים ישפרו את הכוח וסיבולת השרירים, ימנעו את פירוק והרס השריר, יסייעו בשימור מאגרי הגליקוגן, יעזרו להתאוששות מהירה ויתנו לכם הרבה יותר אנרגיה באימון.
סידן מגנזיום
עוזר למי שסובל מהתכווצויות שרירים.
קריאטין
נוצר בגוף בכבד, בכליה ובלבלב ומצוי בעיקר בשרירי השלד. מחקרים הראו כי נטילת תוסף ברמות של 3-5 גר' ליום במשך חודש, התבטאה בעליית כוח ועליה במסת שריר אצל ספורטאים. תוסף זה אסור לשימוש בחולי כליות, כבד ולחץ דם.
למידע נוסף על שימוש בקריאטין לאימון לחצו כאן.
קרניטין
דו-פפטיד המורכב משתי חומצות אמיניות – ליזין ומתיונין, המשמש להובלת חומצות שומן ארוכות שרשרת לשם ניצולן לאנרגיה ובכך חוסך שימוש בגליקוגן ("מחסן" הפחמימות). מחקרים שבדקו את יעילות התוסף למטרות שיפור ביצועים אירוביים לא הציגו מסקנות חד- משמעיות.
גלוטמין
חומצת האמינו הנפוצה ביותר בגוף, בשרירים ובדם המהווה מרכיב חשוב במערכת החיסון ונפגעת לעיתים כתוצאה מפעילות אינטנסיבית. תוספת של גלוטמין עשויה לצמצם את אובדנה מהשריר, אך עדיין אין מספיק נתונים המראים יתרון בנטילת התוסף.
מולטי ויטמין לספורטאים
נותן אנרגיה ומשלים אספקה של ויטמינים ומינרלים שחסרים בגוף. כשאנחנו פחות עייפים ויותר אנרגטיים, הסיכוי שניפצע הוא קטן יותר.
למידע נוסף על תוספי מזון מומלצים, מומלץ לפנות לייעוץ תזונתי של תזונאית.
תוספים לא מומלצים:
Dehydroepiandrosterone) DHEA)
לא מומלץ.
סטרואיד המיוצר בגברים ובנשים והופך בגוף לאחד מהורמוני המין – טסטוסטרון או אסטרוגן בהתאמה. המשווקים מבטיחים בניית מסת שריר, הפחתה בכמות השומן בגוף, שיפור בחילוף החומרים ורשימה ארוכה הכוללת גם הארכת תוחלת החיים, אך למרות ההבטחות מס' מחקרים מראים כי אינו מעודד גדילת שריר ואף כמויות עודפת שלו, מעל 50 מ"ג ליום, עלולות לגרום לצמיחת יתר של שיער אצל נשים או לחילופין לנשירת שיער, קול שעלול להשתנות, אקנה, לירידה בכולסטרול הטוב (HDL), לשינויים בווסת וסיכון לחלות בסרטן השד ומחלות לב.
אפדרה / אפדרין
לא מומלץ.
חומר דמוי אדרנלין, הנמכר לעתים כצמח הסיני מא-הואנג. חומר זה, ככל הנראה, מגביר מעט את קצב שריפת השומן בגוף, אך לא הוכח שיפור בתפקוד הגופני בעקבות נטילתו.
עקב דמיונו לאדרנלין, הוא מעלה את לחץ הדם ומעודד הופעת הפרעות בקצב הלב. תופעות לוואי עלולות לכלול הפרעות שינה, עצבנות, כאבי ראש, בחילות, הקאות, הפרעות במתן שתן, לחץ דם גבוה ושינויים בקצב הלב.
תופעות לוואי נדירות יותר עלולות לכלול פרכוסים, הפרעות פסיכיאטריות, רעילות בכבד, שבץ מוחי אוטם שריר הלב ואף לגרום למוות. חומר זה אסור לשיווק כתוסף תזונה בארה"ב.
למידע נוסף על תזונת ספורט עברו לעמוד הבא >>
תנו לתמונות לדבר בעד עצמן
עדויות מלקוחות
ממליצים